Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι τα μη ταυτοποιημένα drones, τα οποία είχαν εντοπιστεί νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στη Γιουτλάνδη, δεν βρίσκονται πλέον στον εναέριο χώρο πάνω από το αεροδρόμιο του Άλμποργκ. Το αεροδρόμιο, που εξυπηρετεί τόσο εμπορικές όσο και στρατιωτικές πτήσεις, ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από επαναλαμβανόμενες θεάσεις drones στην περιοχή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών.

Διαβάστε: Έτσι έγινε η εισβολή drones στη Δανία: "Η πιο σοβαρή επίθεση μέχρι σήμερα στη χώρα"

Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς το περιστατικό χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρό λόγω της παρουσίας στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος είναι ο στόχος των drones και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, καθώς οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.


Σημειώνεται ότι το περιστατικό έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφάλεια κρίσιμων υποδομών. Η αστυνομία της νότιας Γιουτλάνδης ανακοίνωσε ότι παρόμοιες θεάσεις drones καταγράφηκαν και κοντά στα αεροδρόμια των πόλεων Έσμπιεργκ, Σόντερμποργκ και Σκρίντστρουπ, όπου εδρεύει και η βάση Fighter Wing Skrydstrup, έδρα των μαχητικών F-16 και F-35 της Δανίας.