Η νομική ομάδα του Diddy θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που όρισε την ποινή του στους 50 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος μουσικός παραγωγός είχε κριθεί ένοχος για μεταφορά προσώπων για πορνεία και είχε αθωωθεί για τις κατηγορίες περί σωματεμπορίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Ο δικηγόρος του Diddy Μαρκ Ανιφίλο, αφού έκανε γνωστό ποιες θα είναι οι επόμενες νομικές τους κινήσεις, στράφηκε κατά του δικαστή Αρούν Σουμπραμανιάν, ο οποίος εξέδωσε την απόφαση, υποστηρίζοντας πως αμφισβήτησε την απόφαση των ενόρκων. Μετά την ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μαρκ Ανιφίλο στράφηκε κατά της απόφασης του δικαστή Αρούν Σουμπραμανιάν. «Ο δικαστής ενήργησε σαν να ήταν ο 13ος ένορκος — ένας ένορκος που δεν επιλέξαμε εμείς», είπε συγκεκριμένα ο Ανιφίλο και πρόσθεσε: «Αμφισβήτησε την απόφαση των ενόρκων». Η υπεράσπιση είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή όχι μεγαλύτερη των 14 μηνών. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Κομπς, που έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο φυλάκισης, θα παραμείνει άλλους 36 μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Διαβάστε: "Ξύπνησα και αιμορραγούσα": Νέες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε πάρτι του Diddy (Εικόνα)

Σύμφωνα με το ABC News, ο Ανιφίλο ανακοίνωσε ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας πως ο δικαστής χρησιμοποίησε τον όρο «εξαναγκασμός» ως βάση για τη βαρύτερη ποινή. «Η ετυμηγορία των ενόρκων ήταν απολύτως σαφής», τόνισε ο Ανιφίλο και συμπλήρωσε: «Δεν υπήρξε σωματεμπορία, δεν υπήρξε εκβιασμός. Όλα ήταν συναινετικά, όλα έγιναν μεταξύ ενηλίκων. Γι’ αυτό και καταδικάστηκε μόνο για το αδίκημα της πορνείας».


Diddy: Η αλλαγή στάσης του δικηγόρου του

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις αυτές σηματοδοτούν σαφή αλλαγή στάσης του δικηγόρου απέναντι στον Σουμπραμανιάν, τον οποίο είχε επαινέσει δημοσίως στο παρελθόν μετά τη λήξη της πολύκροτης δίκης.

«Πιστεύω ότι ο δικαστής Σουμπραμανιάν είναι εξαιρετικά δίκαιος και εργάστηκε σκληρά για να μας εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο δίκαιη δίκη», είχε δηλώσει ο Ανιφίλο στο Variety. «Καμία δίκη δεν είναι τέλεια, αλλά ο δικαστής έκανε εξαιρετική δουλειά, ήταν προσεκτικός, έδωσε χρόνο και προσοχή και στις δύο πλευρές. Δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω — είναι σπουδαίος άνθρωπος και, αν και καμία δίκη δεν είναι τέλεια, αυτή πλησίασε πολύ».