Ερντογάν κατά Ισραήλ: "Πρόδωσαν τις συμφωνίες που υπέγραψαν"
Νέα "πυρά" μετά τη συμφωνία
Ο Ερντογάν εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στο Ισραήλ, αμφισβητώντας τη φερέγγυότητά του, μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Μιλώντας για τη σημασία της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, είπε πως άνοιξε ο δρόμος για διαρκή ειρήνη στη Γάζα και τόνισε πως αυτό που έχει σημασία από τώρα και στο εξής είναι η αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας. Περαιτέρω, εξέφρασε τη βούληση της Τουρκίας να συμμετάσχει στη διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας.
Ερντογάν: H επίθεση στο Ισραήλ
Παράλληλα, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στο Ισραήλ, αμφισβητώντας τη φερέγγυότητά του. «Γνωρίζουμε, φυσικά, το κακό ιστορικό του Ισραήλ στην παραβίαση των υποσχέσεών του. Παραβίασαν τις υποσχέσεις τους χρησιμοποιώντας αδύναμες δικαιολογίες και, δυστυχώς, πρόδωσαν τις συμφωνίες που υπέγραψαν».
Μάλιστα, προειδοποίηση την Ιερουσαλήμ, διαμηνύοντας ότι το τίμημα της επιστροφής σε ένα περιβάλλον γενοκτονίας θα είναι πολύ βαρύ. «Η περιοχή μας, ειδικά η Γάζα, έχει κατακλυστεί από αιματοχυσία, σφαγές και δάκρυα. Πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στην ειρήνη. Πρέπει να αποφευχθεί το σαμποτάζ» υπογράμμισε δηκτικά.
Περαιτέρω, εξέφρασε τη βούληση της Τουρκίας να συμμετάσχει στη διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας.