Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε επίθεση εναντίον σκάφους στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, μετέφερε ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα.



Διαβάστε: Βενεζουέλα: Έκλεισε αιφνιδιαστικά την πρεσβεία της στη Νορβηγία, μετά την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στη Ματσάδο

Ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ανέφερε ότι το σκάφος συνδεόταν με δίκτυα ναρκοτρομοκρατών και ότι η επιχείρηση βασίστηκε σε διασταυρωμένες πληροφορίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη νότια Καραϊβική με στόχο την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών προς το έδαφός τους, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί άλλες τέσσερις επιχειρήσεις που προκάλεσαν τον θάνατο συνολικά 21 ανθρώπων.


Βενεζουέλα: "Πρόσχημα η καταπολέμηση των καρτέλ", λέει ο Μαδούρο

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών για να επιδιώξει αλλαγή καθεστώτος στη χώρα και να αποκτήσει πρόσβαση στα μεγάλα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας.