Την απειλή να μη διεξαχθούν προγραμματισμένοι αγώνες για το επερχόμενο Μουντιάλ (αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες) σε συγκεκριμένες πόλεις, ανατρέποντας τον σχετικό προγραμματισμό, επέσεισε τις τελευταίες ώρες για μία ακόμα φορά ο Ντόναλντ Τραμπ. Έκανε, δε, συγκεκριμένη αναφορά στην Βοστώνη, που είναι μάλιστα προγραμματισμένο να φιλοξενήσει επτά αγώνες της διοργάνωσης. «Μπορούμε να τους πάρουμε αλλού. Αγαπώ τον κόσμο της Βοστώνης. Ξέρω ότι οι αγώνες είναι sold out, αλλά η δήμαρχός σας δεν είναι καλή. Είναι έξυπνη… αλλά ανήκει στη ριζοσπαστική αριστερά» ήταν τα λόγια του μετά από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με τη δήμαρχο της πόλης Μισέλ Γου, ενώ έκλεισε την απάντηση του με την ατάκα: «Καταλαμβάνουν τμήματα της Βοστώνης. Μπορούμε να τα πάρουμε πίσω σε περίπου δύο δευτερόλεπτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας καλέσει».


Ο Τραμπ δεν αποσαφήνισε τι ακριβώς εννοεί με την αναφορά των καταλήψεων, αλλά όλοι θεωρούν ότι είχε να κάνει με τις διαδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας για την κατάσταση στη Γάζα. Η Γου από την πλευρά της απέφυγε την ευθεία απάντηση, αλλά μέσω του γραφείου της εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίστηκε ότι: «Η Βοστώνη είναι ενθουσιασμένη που φιλοξενεί αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε οπαδούς από όλο τον κόσμο στην όμορφη πόλη μας, το λίκνο της ελευθερίας και την πόλη των πρωταθλητών».

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του Σεπτέμβρη, όταν είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, αναφορικά με τις πόλεις που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για τη μεταναστευτική πολιτική του και οι οποίες είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2026, με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ορθά κοφτά: «Αν κρίνω ότι κάποια πόλη δεν είναι ασφαλής, θα μετακινήσουμε τους αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθεί αγώνας του Μουντιάλ ή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 σε επικίνδυνη περιοχή. Αν χρειαστεί, θα αλλάξουμε τις πόλεις. Ελπίζω όμως να μην φτάσουμε εκεί». Η ανησυχία, δε, εντείνεται, με βάση την εξαιρετική σχέση που έχουν Τραμπ και Ινφαντίνο (πρόεδρο της FIFA), μολονότι η διοργανώτρια αρχή έχει υπογράψει απευθείας αναθέσεις με τις 11 πόλεις, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην δύναται να εμπλακεί, θεωρητικά, στο ζήτημα. Το σίγουρο όμως είναι ότι θέτοντας το ίδιο ζήτημα για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ δεν το κάνει τυχαία, αλλά στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προκαλώντας τεράστιους πονοκεφάλους στον Ινφαντίνο και τη FIFA.