Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι ο Βενεζουελάνος ηγέτης Νικολάς Μαδούρο είναι έτοιμος «να κάνει τα πάντα» για να μειωθεί η ένταση με την Ουάσινγκτον, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις αυξάνουν τα πλήγματα σε σκάφη που, σύμφωνα με τον στρατό των ΗΠΑ, εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Διαβάστε: Το κοπλιμέντο Τραμπ για το σακάκι του Ζελένσκι: "Δείχνεις όμορφος, έχεις πολύ στυλ" (Βίντεο)


«Τα έβαλε όλα στο τραπέζι (…) Ξέρετε γιατί; Επειδή δεν θέλει να κάνει ανοησίες με τις ΗΠΑ», είπε ο Τραμπ απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν ο Μαδούρο προσέφερε «τα πάντα», ακόμη και φυσικούς πόρους της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει συμφωνία με τις ΗΠΑ. Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ ανέφερε ότι «ένα υποβρύχιο που μετέφερε ναρκωτικά» χτυπήθηκε στην Καραϊβική από αμερικανικές δυνάμεις.


Τραμπ: "Επιτεθήκαμε σε ένα υποβρύχιο που μετέφερε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών, αυτοί δεν ήταν αθώοι άνθρωποι"

«Επιτεθήκαμε σε ένα υποβρύχιο ειδικά κατασκευασμένο για να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε για πιθανή διάσωση επιζώντων. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι δύο άτομα διασώθηκαν και κρατούνται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. «Αυτοί δεν ήταν αθώοι άνθρωποι», τόνισε ο Τραμπ.

«Είναι γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση εναντίον της ναρκοτρομοκρατίας», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, χωρίς να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν επιζώντες από το πλήγμα. Υποσχέθηκε όμως ότι «πολύ σύντομα» θα ανακοινώσει «περισσότερες λεπτομέρειες».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης και στη φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης, την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, 58 ετών.

«Δεν πήρα το Βραβείο Νόμπελ. Το πήρε κάποια που είναι μια πολύ καλή γυναίκα, πολύ καλή. Δεν την ξέρω, αλλά ήταν πολύ ευγενική. Εμένα δεν με νοιάζουν όλα αυτά. Με νοιάζει να σώσω ζωές», είπε.