ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαμντάνι ζητεί συνάντηση με τον Τραμπ - Αφήνει πίσω τη σκληρή κόντρα με τον Αμερικανό πρόεδρο
Παράθυρο για άμβλυνση των διαφορών
Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι ο Μαμντάνι θα ήθελε να τον συναντήσει και να βρεθεί μία λύση για τη στεγαστική κρίση στη Νέα Υόρκη
Ύστερα από μία περίοδο σκληρών αντιπαραθέσεων, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο για να κανονίσει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σημειωτέον έχει αποκαλέσει τον δήμαρχο κομμουνιστή. «Η ομάδα μου επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο για να εκπληρώσει μια δέσμευση που ανέλαβα απέναντι στους Νεοϋορκέζους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», δήλωσε ο Μαμντάνι σε δημοσιογράφους στο Μπρονξ, προσθέτοντας ότι η προτεινόμενη συνάντηση ήταν μέρος μιας δέσμευσης προς τους ψηφοφόρους να «αντιμετωπιστεί η κρίση στα ενοίκια που ωθεί τόσους πολλούς από αυτούς να εγκαταλείψουν την πόλη».
Ο Μαμντάνι τόνισε, ειδικότερα, στο NBC New York σε συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα ότι «θα επικοινωνήσουμε με τον Λευκό Οίκο καθώς προετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, επειδή αυτή είναι μια σχέση που θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία της πόλης».
Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι ο Μαμντάνι «θα ήθελε να μας συναντήσει και θα βρούμε μια λύση».
«Θα ήθελε να έρθει στην Ουάσινγκτον για να συναντηθούμε», είπε ο Τραμπ. «Θέλουμε να δούμε ότι όλα θα πάνε καλά για τη Νέα Υόρκη» συμπλήρωσε.
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο τη Δευτέρα το βράδυ σχετικά με τις λεπτομέρειες μιας επικείμενης συνάντησης.
Μαμντανί για τη συνάντηση με Τραμπ: "Κρίσιμη η σχέση μας για το μέλλον της Νέας Υόρκης"
«Βλέπουμε ότι οι ενέργειές του και της κυβέρνησής του στην Ουάσινγκτον έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα για τους Νεοϋορκέζους, και θα πάω να εξηγήσω στον πρόεδρο και σε οποιονδήποτε, ειλικρινά, ότι αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε να διευκολύνουμε τους Νεοϋορκέζους και τους Αμερικανούς να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες της ζωής τους», δήλωσε ο Μαμντάνι.Ο Μαμντάνι τόνισε, ειδικότερα, στο NBC New York σε συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα ότι «θα επικοινωνήσουμε με τον Λευκό Οίκο καθώς προετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, επειδή αυτή είναι μια σχέση που θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία της πόλης».
Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι ο Μαμντάνι «θα ήθελε να μας συναντήσει και θα βρούμε μια λύση».
«Θα ήθελε να έρθει στην Ουάσινγκτον για να συναντηθούμε», είπε ο Τραμπ. «Θέλουμε να δούμε ότι όλα θα πάνε καλά για τη Νέα Υόρκη» συμπλήρωσε.
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο τη Δευτέρα το βράδυ σχετικά με τις λεπτομέρειες μιας επικείμενης συνάντησης.
En