Απών από τις συνομιλίες Ζελένσκι-Ερντογάν στην Τουρκία ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ
Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο Στιβ Γουίτκοφ δεν ταξιδεύει στην Τουρκία για τη συνάντηση Ερντογάν-Ζελένσκι, σύμφωνα με το Στείτ Ντιπάρτμεντ
Ο Στιβ Γουίτκοφ, διπλωματικός απεσταλμένος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Άγκυρα προσπαθώντας να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, οι οποίες παραμένουν αδιέξοδες.
Διαβάστε: Βέτο Ουάσινγκτον στη μεταφορά αζερικού αερίου προς την Ουκρανία μέσω Κάθετου Διαδρόμου
«Είναι λανθασμένο να ισχυριζόμαστε ότι ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στην Τουρκία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Προηγούμενα, μια υψηλόβαθμη ουκρανική πηγή είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο Γουίτκοφ πιθανώς θα συμμετείχε στις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ζελένσκι έφτασε το πρωί στην Άγκυρα και είχε συνομιλίες με τον Ερντογάν για την τρέχουσα κατάσταση και τις δυνατότητες προώθησης των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 73 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια από τις πιο σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Διαβάστε: Βέτο Ουάσινγκτον στη μεταφορά αζερικού αερίου προς την Ουκρανία μέσω Κάθετου Διαδρόμου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Είναι λανθασμένο να ισχυριζόμαστε ότι ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στην Τουρκία"
«Είναι λανθασμένο να ισχυριζόμαστε ότι ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στην Τουρκία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Προηγούμενα, μια υψηλόβαθμη ουκρανική πηγή είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο Γουίτκοφ πιθανώς θα συμμετείχε στις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο Ζελένσκι έφτασε το πρωί στην Άγκυρα και είχε συνομιλίες με τον Ερντογάν για την τρέχουσα κατάσταση και τις δυνατότητες προώθησης των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 73 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια από τις πιο σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
En