«Κάντε την Ουάσινγκτον όμορφη ξανά» είναι το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε την επόμενη φάση της αναζωογόνησης της πρωτεύουσας με στόχο να εξαλείψει «τη βρωμιά και την ανικανότητα» του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησης στο X έδειξε τη Reflecting Pool, μια μεγάλη τεχνητή λίμνη στην οποία αντανακλώνται μεγάλα μνημεία της αμερικανικής πρωτεύουσας. Το βίντεο συνόδευσε το τραγούδι «Time to Say Goodbye» του Αντρέα Μποτσέλι.

Διαβάστε: Ντόναλντ Τραμπ: Χαρακτήρισε "άσχημη" και "αποκρουστική" δημοσιογράφο των "New York Times"

Τραμπ: Το σχέδιο αναζωογόνησης της Ουάσινγκτον

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε σε ανάρτηση του: «Αυτή είναι η πισίνα του Μνημείου Λίνκολν πριν την επισκευάσουμε ο υπουργός Εσωτερικών Νταγκ Μπέργκουμ και εγώ». «Δείτε το καλά, γιατί δεν θα βλέπετε αυτή τη βρωμιά και την ανικανότητα του Μπάιντεν για πολύ ακόμα!», συμπλήρωσε.

Στο βίντεο διάρκειας 29 δευτερολέπτων υπάρχουν πλάνα από εργάτες που αδειάζουν την τεχνητή λίμνη και καθαρίζουν τα πράσινα φύκη που είχαν συσσωρευτεί στις πλευρές της. «Κάντε την Ουάσινγκτον όμορφη ξανά», είναι το μήνυμα του βίντεο.

 

Παράλληλα, και η αρμόδια υπηρεσία δημοσίευσε φωτογραφία των συνεργείων που καθαρίζουν την πισίνα πριν από την εορταστική περίοδο. «Ακριβώς όπως τακτοποιούμε το σπίτι πριν φτάσουν οι καλεσμένοι μας για τις διακοπές, καθαρίζουμε την πισίνα», έγραψε στο Facebook. «Το ατρόμητο συνεργείο μας θα απομακρύνει τα πεσμένα φύλλα, τα σκουπίδια και τα δύσοσμα περιττώματα από τις χήνες. Στη συνέχεια, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ξαναγεμίσει η πισίνα. Παρακαλώ, ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ στην Reflecting Pool».

Η τεχνητή λίμνη, που κατασκευάστηκε το 1923, υποβλήθηκε σε ανακαίνιση 18 μηνών με κόστος άνω των 30 εκατ. δολαρίων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούσαν βύθιση και διαρροές. Άνοιξε εκ νέου τον Αύγουστο του 2012.