Για συνομιλίες που θα διεξαχθούν σύντομα ανάμεσα σε αξιωματούχους Ουκρανίας και ΗΠΑ μίλησε ο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι σε διάγγελμά του για τις προτάσεις που σχετίζονται με τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Στο βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το έθνος, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τον στρατό, το υπουργείο Εξωτερικών και τις μυστικές υπηρεσίες θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τον τρόπο τερματισμού του πολέμου που πλησιάζει το 4ο έτος του.

Ο Ζελένσκι έστειλε μήνυμα ενότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αντίστασης και τη μάχη για την εδαφική κυριαρχία, εκφράζοντας έτσι σαφώς την αντίθεσή του στο ζήτημα της παραχώρησης των ανατολικών εδαφών στη Ρωσία.

Κάτεστησε αναγκαίο να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας του ώστε να μην χαθούν τα πάντα. 

Ζελένσκι: "Πρέπει να ενωθούμε, να αντέξουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή"

«Η Ρωσία θέλει πραγματικά η Ουκρανία να κάνει λάθη, από την πλευρά μας δεν θα υπάρξουν λάθη. Το έργο μας συνεχίζεται. Ο αγώνας μας συνεχίζεται» τόνισε στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι και συμπλήρωσε:

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην αναλάβουμε δράση, δεν έχουμε το δικαίωμα να υποχωρήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Αν χάσουμε την ενότητα, κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα: τους εαυτούς μας, την Ουκρανία, το μέλλον μας. Πρέπει να ενωθούμε, να αντέξουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν θα έχουμε άλλη Ουκρανία. Υπερασπίζουμε την Ουκρανία».