Σφοδρές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κοντά στη Ράφα
Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι την περασμένη εβδομάδα σκότωσε πάνω από 40 Παλαιστίνιους μαχητές, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που είχαν ως στόχο τις σήραγγες στην περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι την περασμένη εβδομάδα σκότωσε πάνω από 40 Παλαιστίνιους μαχητές, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που είχαν ως στόχο τις σήραγγες στην περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, έναν θύλακα που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές έπειτα από δύο χρόνια πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
Διαβάστε: Γάζα: Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για παγιδευμένους μαχητές της Χαμάς στις υπόγειες σήραγγες
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εδώ και περίπου 40 ημέρες οι στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν ανατολικά της Ράφα, με σκοπό την καταστροφή των υπόγειων τούνελ που παραμένουν ενεργά στην περιοχή και την εξουδετέρωση των μαχητών που βρίσκονται σε αυτά.
«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, περισσότεροι από 40 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στον τομέα όπου βρίσκεται το δίκτυο σηράγγων» και «καταστράφηκαν δεκάδες είσοδοι σηράγγων και εγκαταστάσεις τρομοκρατικών υποδομών, τόσο στην επιφάνεια του εδάφους όσο και υπόγειες στην περιοχή», συνέχισε. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές την ώρα που έβγαιναν από σήραγγες στη Ράφα.
Αρκετές πηγές με γνώση των συζητήσεων είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ότι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την τύχη δεκάδων μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που έχουν παγιδευτεί εδώ και εβδομάδες μέσα σε σήραγγες στον τομέα της Λωρίδας της Γάζας που ελέγχεται από τον ισραηλινό στρατό.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Χαμάς στη Γάζα, «μεταξύ 60 και 80 μαχητές» έχουν παγιδευτεί σε σήραγγες κάτω από τη Ράφα.
«Οι μαχητές μας στη Ράφα δεν μπορούν να δεχτούν να παραδοθούν ή να παραδώσουν τα όπλα τους στην κατοχή (Ισραήλ σ.σ.)», δήλωσε σε ανακοίνωση την Κυριακή ο Χοσάμ Μπαντράν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.
En