Συνεχίζεται στη Μόσχα η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των δύο Αμερικανών απεσταλμένων, του Στιβ Γουίτκοφ και του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού και συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να αρχίσει γύρω στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), αλλά φαίνεται ότι καθυστέρησε περίπου 1,5 ώρα, λόγω της παρουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν σε επενδυτικό φόρουμ.

Είχε προηγηθεί γεύμα των Αμερικανών με  τον επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμίτριεφ, έναν στενό συνεργάτη του Ρώσου προέδρου.


Ζελένσκι: Η επιβεβαίωση για το σχέδιο 20 σημείων γι ατον τερματισμό του πολέμου

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι με τις ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο 20 σημείων.

Αμερικανοί και Ουκρανοί διαπραγματευτές έχουν βελτιώσει ένα πλαίσιο ειρηνευτικής συμφωνίας που αναπτύχθηκε στη Γενεύη κατά τις πρόσφατες συνομιλίες τους στη Φλόριντα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πρόσθεσε πως η Ουκρανία επιθυμεί οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της αναμιχθούν περισσότερο στη διαδικασία.

Ωστόσο, εξήγησε ότι τρία θέματα ήταν τα «πιο ευαίσθητα και τα πιο δύσκολα». Πρόκειται για τις εδαφικές παραχωρήσεις, τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων και τη συμμαχία των προθύμων, δηλαδή των χωρών που αναζητούν να στηρίξουν μια μελλοντική συμφωνία ειρήνης για την Ουκρανία.