Στην πλατεία του μεγάρου Κυρινάλιου, στην Ιταλία άναψε σήμερα ο Σέρτζιο Ματαρέλα τον «Εορταστικό Ολυμπιακό Βωμό» των «Xειμερινών Oλυμπιακών Αγώνων Μιλάνo-Κορτίνα 2026». Υπενθυμίζεται ότι, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Λεονάρντο Ντα Βίντσι το βράδυ της Πέμπτης (04/12) με ειδική πτήση που την μετέφερε από την Αθήνα. Κατά την ομιλία του στην σημερινή τελετή, ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχήθηκε «να μπορέσει να ανανεωθεί η Ολυμπιακή Εκεχειρία», προσθέτοντας παράλληλα ότι «το μήνυμα ειρήνης που φέρουν μαζί τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι σαφές και ευδιάκριτο, σε κάθε περιοχή του πλανήτη». «Η ειρήνη είναι μέρος του ολυμπιακού γενετικού κώδικα, από αρχαιοτάτων χρόνων. Όταν τελούνταν οι αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα, οι πόλεμοι σταματούσαν», πρόσθεσε ο Ματαρέλα. Το «παρών» στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (05/12) έδωσαν μεταξύ άλλων η Τζόρτζια Μελόνι και η πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Κίρστι Κόβεντρι, η οποία τόνισε ότι «η φλόγα εκφράζει το όνειρο όλων όσων πιστεύουν στον αθλητισμό και συμβολίζει το πραγματικό, ολυμπιακό πνεύμα».

Διαβάστε: Καλλιμάρμαρο: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (Εικόνες & Βίντεο)

Ιταλία: Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί της ολυμπιακής φλόγας

Η φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της αύριο, προς την Κορτίνα Ντ΄Αμπέτσο και το Μιλάνο, ξεκινώντας από το στάδιο «Ντέι Μάρμι» της Αιώνιας Πόλης.

Αναμένεται να φτάσει στην Κορτίνα στις 26 Ιανουαρίου, και στην ιταλική συμπρωτεύουσα στις 5 Φεβρουαρίου, για την επίσημη τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.