Αντίθετη η Ρωσία με τις ΗΠΑ: Η Γροιλανδία είναι έδαφος του Βασιλείου της Δανίας
Όσα είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας
Η Ρωσία "δεν καταρτίζει σχέδια επίθεσης εναντίον των γειτόνων της στην Αρκτική" τονίζει η Μόσχα για τη Γροιλανδία
Σε αντίθετη γραμμή από τις ΗΠΑ, η Ρωσία θεωρεί τη Γροιλανδία έδαφος της Δανίας, όπως τόνισε άλλωστε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Το ΝΑΤΟ κατηγόρησε, νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Δανία Βλαντίμιρ Μπάρμπιν, τονίζοντας ότι επιδιώκει να στρατιωτικοποιήσει την Αρκτική, με φόντο την απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ η χώρα του να «αποκτήσει» το αρκτικό νησί. Η Ρωσία, πάντως, με μακρά ακτογραμμή στον Αρκτικό Ωκεανό, θεωρεί την Αρκτική μέρος της σφαίρας επιρροής της.
Η Ρωσία «δεν καταρτίζει σχέδια επίθεσης εναντίον των γειτόνων της στην Αρκτική, δεν τους απειλεί με στρατιωτική δράση και δεν θέλει να καταλάβει εδάφη τους», συνέχισε ο κ. Μπάρμπιν, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.
Ωστόσο και η Μόσχα έχει προειδοποιήσει εναντίον κάθε ενδεχόμενης περιφρόνησης των συμφερόντων της Ρωσίας στην Αρκτική στο παρελθόν.
Ρωσία για Γροιλανδία: "Δεν απειλούμε με στρατιωτική δράση"
Για τον Βλαντίμιρ Μπάρμπιν, πάντως, η Κοπεγχάγη έχει υιοθετήσει συγκρουσιακή προσέγγιση, αναμιγνύοντας το NATO και κλιμακώνοντας τις στρατιωτικές εντάσεις στην Αρκτική.Η Ρωσία «δεν καταρτίζει σχέδια επίθεσης εναντίον των γειτόνων της στην Αρκτική, δεν τους απειλεί με στρατιωτική δράση και δεν θέλει να καταλάβει εδάφη τους», συνέχισε ο κ. Μπάρμπιν, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.
Ωστόσο και η Μόσχα έχει προειδοποιήσει εναντίον κάθε ενδεχόμενης περιφρόνησης των συμφερόντων της Ρωσίας στην Αρκτική στο παρελθόν.
En