Σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Δάσκαλος έδωσε καυτερή σάλτσα σε 6χρονο μαθητή με αυτισμό για τιμωρία
Η μητέρα επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία του δασκάλου
Σοκ προκαλεί η δημόσια καταγγελία μητέρας ενός 6χρονου αγοριού στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την οποία δάσκαλος έβαζε καυτερή σάλτσα στο στόμα μαθητών για τιμωρία
Ένα αδιανόητο σκηνικό εκτυλίχθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ όταν ένας δάσκαλος έδωσε καυτερή σάλτσα σε 6χρονο μαθητή του που έχει αυτισμό για τιμωρία, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η μητέρα του παιδιού. Η 36χρονη Κουασίμα Φράι, η οποία έχει δύο γιους στο φάσμα του αυτισμού που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Dale Avenue στην Πάτερσον, ενημερώθηκε για το συμβάν μέσω ανάρτησης στο Facebook, σύμφωνα με την οποία, ένας δάσκαλος έβαζε καυτερή σάλτσα στο στόμα μαθητών «ως πειθαρχία για τη συμπεριφορά τους». Την ανάρτηση έκανε μια αναπληρώτρια δασκάλα, η Κένγια Χίλτον, η οποία δήλωσε στο PEOPLE ότι δεν ήταν παρούσα, αλλά πληροφορήθηκε το περιστατικό από συνάδελφό της.
Σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο διευθυντής του σχολείου επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα του 6χρονου Λάμοντ στο People, η ίδια κάλεσε στο σχολείο στις 23 Δεκεμβρίου και την διαβεβαίωσαν ότι οι ισχυρισμοί δεν αφορούσαν την τάξη του γιου της, με το θέμα να βρίσκεται υπό διερεύνηση.
Ωστόσο, δύο εβδομάδες αργότερα, η Φράι έλαβε τηλεφώνημα από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος της επιβεβαίωσε ότι οι ισχυρισμοί ήταν αληθείς, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Σε συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο της περιφέρειας, λίγες ημέρες νωρίτερα, η 36χρονη ενημερώθηκε ότι την τιμωρία επέβαλε στον 6χρονο γιο της ένας αναπληρωτής δάσκαλος.
A mother in New Jersey is livid after her child was subject to cruel and unusual punishment. https://t.co/UDkvE8soKZ pic.twitter.com/TKGy08WFo1
— Irish Star US (@IrishStarUS) January 13, 2026
Ο δάσκαλος δεν εργάζεται πλέον στο σχολείο
Λόγω της έρευνας που βρισκόταν σε εξέλιξη, η περιφέρεια δεν μπορούσε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του υπευθύνου.
Ένας εκπρόσωπος των Σχολείων του Πάτερσον δήλωσε στο PEOPLE: «Η Περιφέρεια είναι ενήμερη για την καταγγελία σχετικά με ένα περιστατικό στο Δημοτικό Σχολείο Dale Avenue και ξεκίνησε αμέσως έρευνα σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρωτόκολλα». Πρόσθεσε ότι το άτομο που εμπλέκεται δεν εργάζεται πλέον στο σχολείο. «Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε μαθητής θα αισθάνεται ασφαλής», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η Φράι ελπίζει ότι με το να μιλήσει δημόσια, θα ενθαρρύνει άλλα πιθανά θύματα ή τους γονείς τους να προχωρήσουν σε δημόσια καταγεγελία, ενώ ανέφερε ότι επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία του δασκάλου. «Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και αυτή η ιστορία δεν έχει τελειώσει», λέει ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας.
En