Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν προανήγγειλε τη Τρίτη (20/01) η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ σκοπεύει να αυστηροποιήσει ορισμένες από τις υπάρχουσες κυρώσεις και να επιβάλει πρόσθετες σε βάρος της Τεχεράνης ως απάντηση στη «βάναυση καταστολή» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν.

Διαβάστε: Φον ντερ Λάειν: Ζήτησε αδιαμφισβήτητο σεβασμό στην κυριαρχία της Γροιλανδίας και της Δανίας

Φον ντερ Λάιεν: "Προετοιμάζουμε νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν"

Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος της Κομισιόν, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρώπης στους διαδηλωτές που «διακινδυνεύουν τη ζωή τους» απαιτώντας «ελευθερία για τους ίδιους και τις μελλοντικές γενιές» και υπενθυμίζοντας πως «η ΕΕ έχει ήδη επιβάλει εκτεταμένες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν». «Προτείνουμε απαγόρευση πρόσθετων εξαγωγών κρίσιμων τεχνολογιών για drones και πυραύλους», πρόσθεσε.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμπληρώνει πως, μαζί με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας, «προετοιμάζουμε επίσης νέες κυρώσεις ως απάντηση στη συνεχιζόμενη και βίαιη καταστολή των διαδηλωτών από το καθεστώς».