Μακρόν: To Γαλλικό Ναυτικό σταμάτησε τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου που έπλεε στη Μεσόγειο - "Δεν θα ανεχθούμε καμία παραβίαση"
Η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου
"Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων", ξεκαθάρισε ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα πως το Γαλλικό Ναυτικό προχώρησε στη κατάσχεση ενός τάνκερ του σκιώδους στόλου της Ρωσίας, που έπλεε στη Μεσόγειο «υπό ψευδή σημαία», παρά το γεγονός πως τελούσε υπό διεθνείς κυρώσεις. «Δεν θα ανεχθούμε καμία παραβίαση», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, προσθέτοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων».
Η ανάρτηση του Μακρόν
«Δεν θα ανεχθούμε καμία παραβίαση.
Το πρωί, το Γαλλικό Ναυτικό επιβιβάστηκε σε τάνκερ που προερχόταν από τη Ρωσία, τελούσε υπό διεθνείς κυρώσεις και φερόταν να πλέει υπό ψευδή σημαία.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ανοικτή θάλασσα, στη Μεσόγειο, με τη στήριξη αρκετών από τους συμμάχους μας. Διεξήχθη σε πλήρη συμμόρφωση με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Έχει κινηθεί δικαστική έρευνα. Το πλοίο έχει εκτραπεί της πορείας του.
Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων.
Οι δραστηριότητες του «σκιώδους στόλου» συμβάλλουν στη χρηματοδότηση του πολέμου επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας», ανακοίνωσε ο Μακρόν μέσω ανάρτησης στο X.
We will not tolerate any violation.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) January 22, 2026
This morning, the French Navy boarded an oil tanker coming from Russia, subject to international sanctions and suspected of flying a false flag.
The operation was conducted on the high seas in the Mediterranean,… pic.twitter.com/zhXVdzPx1r
En