Τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες νεκρούς σημειώθηκε στην κομητεία Τίμις της Ρουμανίας κατά το οποίο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με την κατάσταση του ενός να κρίνεται ως σοβαρή. Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν Έλληνες εκδρομείς, οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ταξίδευαν για τον αγώνα με την Λυών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρουμανική ιστοσελίδα digi24.ro, το δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο DN6 – E70 στη Ρουμανία. Σύμφωνα με το news.ro στο μικρό λεωφορείο επέβαιναν δέκα άτομα, παρότι η χωρητικότητά του ήταν 8+1 θέσεις. Έξι από τα θύματα βρέθηκαν νεκρά στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ το έβδομο άτομο υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο οδηγός του μικρού λεωφορείου επιχείρησε προσπέραση.

roumania-paok-nekroi2
roumania-paok-nekroi3


Oι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο στη Ρουμανία

Σύμφωνα με ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, το τροχαίο συνέβη κοντά στην πόλη Λουγκόιελ, όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους ένα φορτηγό, ένα βυτιοφόρο, ένα επιβατικό μίνι μπας -στο οποίο επέβαιναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ- και ένα αυτοκίνητο.



«Στην περιοχή του ατυχήματος έσπευσαν άμεσα ένα όχημα πρώτης επέμβασης, ένα όχημα διάσωσης, ένα πυροσβεστικό όχημα, δύο πλήρη πληρώματα της SMURD και ένα όχημα μεταφοράς πολλαπλών θυμάτων (ATPVM)», αναφέρει η τοπική υπηρεσία άμεσης διάσωσης ISU Timis, όπως μεταδίδει το Radio România Timișoara.

«Στον τόπο του δυστυχήματος ταυτοποιήθηκαν έξι νεκροί. Παράλληλα, τρία ακόμη άτομα λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», προσθέτει η υπηρεσία.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτες έρευνες της αστυνομίας δείχνουν ότι ένας άνδρας οδηγούσε ένα μίνι μπας από τον δήμο Καρανσεμπές προς το Λουγκόι και σε κάποιο σημείο φέρεται να έκανε προσπέραση.

Σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στη λωρίδα του, χτύπησε ένα βυτιοφόρο και στη συνέχεια συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, το οποίο κινούνταν αντίθετα στην κυκλοφορία, όπως δήλωσαν οι αρχές.


Επιβεβαιωμένα τα 7 θύματα, λέει η ελληνική πρεσβεία στη Ρουμανία

Επτά νεκροί, όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που ταξίδευαν για τη Γαλλία με τουριστικό van, είναι ο απολογισμός από το τραγικό δυστύχημα, μετά από μετωπική σύγκρουση, στο χωριό Λαγκόζ, κοντά στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, όπως επιβεβαιώνουν από την πρεσβεία μας στο Βουκουρέστι.


Στις 17:00, μεταβαίνει κλιμάκιο της πρεσβείας στο σημείο του δυστυχήματος, το οποίο βρίσκεται, οδικώς, 7 ώρες, μακριά, από την Ρουμανική πρωτεύουσα.

Σε συνεργασία το ΥΠΕΞ με τις ρουμανικές Αρχές

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών είναι από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το δυστύχημα σε άμεση επαφή και συνεργασία με τις ρουμανικές αρχές. Προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρεστι μεταβαίνει αμεσως στο σημείο για την ταχεία διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών και την παρακολούθηση της πορείας των τραυματιών.

Από Κατερίνη, Ημαθία και Δυτική Θεσσαλονίκη τα θύματα της τραγωδίας

Από την Κατερίνη, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τη Δυτική Θεσσαλονίκη κατάγονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, σύμφωνα με τις τελευταίες επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Ειδικότερα, τρία από τα θύματα προέρχονται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ οι υπόλοιποι από περιοχές της Πιερίας και της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί το γεγονός ότι οι ηλικίες των θυμάτων κυμαίνονται από 28 έως 30 ετών

SUPER 3 Άρη: "Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε αντιπαλότητα"

Ανακοίνωση για τον τραγικό χαμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, εξέδωσε και η Super 3 των οργανωμένων φίλων του Άρη: "Βαριά είναι σήμερα η σκέψη όλων μας. Πολλές νέες ζωές χάθηκαν άδικα και με βίαιο τρόπο, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες, φίλους και ανθρώπους που δεν θα μπορέσουν ποτέ να συνεχίσουν όπως πριν.

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη βαθιά μας συμπαράσταση στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

Η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται πάνω από κάθε αντιπαλότητα, πάνω από σύμβολα και διαχωριστικές γραμμές. Όλοι στους ίδιους δρόμους ταξιδεύουμε".


Το χρονικό του τραγικού δυστυχήματος

Στο μικρό λεωφορείο, το οποίο ερχόταν από την Ελλάδα και κατευθυνόταν προς τη Γαλλία, επέβαιναν 10 άτομα, αν και είχε χωρητικότητα 8+1 θέσεων. Η αστυνομία του Τιμίζ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τον τόπο του δυστυχήματος, ένας άνδρας οδηγούσε το μικρό λεωφορείο από την πόλη Καρανσεμπές προς το Λουγκόζ και, σε κάποια στιγμή, επιχείρησε προσπέραση.«Κατά την προσπάθειά του να επιστρέψει στη λωρίδα κυκλοφορίας του, ακούμπησε ένα βυτιοφόρο και στη συνέχεια συγκρούστηκε με φορτηγό τύπου TIR, το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα», διευκρίνισαν οι αστυνομικοί. 

roumania-paok-nekroi1