Συναγερμός στις ΗΠΑ: Επίθεση σε είσοδο συναγωγής στη Νέα Υόρκη - "Σχεδόν αμέσως" συνελήφθη ο δράστης (Βίντεο)
Τι δήλωσε ο Μαμντάνι
Ένα αυτοκίνητο έπεσε στην είσοδο συναγωγής στη Νέα Υόρκη, με την αστυνομία να ερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους - Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι δήλωσε πως ο άνδρας που συνελήφθη, «εσκεμμένα και επανειλημμένα έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο κτίριο». Ο Μαμντάνι, ο οποίος είπε πως μετέβη επιτόπου μετά το επεισόδιο, περιέγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ενέργεια ως «φρικτή» και «βαθιά ανησυχητική». Η επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε πως ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και πως δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο.
Επίθεση σε συναγωγή στη Νέα Υόρκη: Ο δράστης συνελήφθη "σχεδόν αμέσως"
«Νωρίτερα απόψε ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην είσοδο στο Chabad HQ στη διεύθυνση 770 Eastern Parkway, το κτίριο στεγάζει μία από τις πιο σημαντικές συναγωγές στον κόσμο», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος της Χαμπάντ Λουμπάβιτς Μότι Σέλιγκσον προσθέτοντας ότι ο δράστης συνελήφθη «σχεδόν αμέσως». Τονίζεται ότι το επεισόδιο ερευνάται ως έγκλημα μίσους από την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
Το ABC News μετέδωσε ότι το αυτοκίνητο ήταν ένα γκρι Honda με πινακίδες του Νιού Τζέρσεϊ. Οι Μαμντάνι, Τις και Σέλιγκσον επιβεβαίωσαν με χωριστές δηλώσεις ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. «Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην πόλη μας και η βία ή ο εκφοβισμός εναντίον εβραίων Νεοϋορκέζων είναι απαράδεκτος», δήλωσε ο Μαμντάνι.
Watch as a car repeatedly tries to crash into the Chabad Lubavitch headquarters in Brooklyn, New York.
— Shadow of Ezra (@ShadowofEzra) January 29, 2026
The underground tunnels beneath the building were not harmed.
The ADL is about to declare a national emergency. pic.twitter.com/Svp4Jkg5aZ
Brooklyn car crash latest
— Abhijit Pathak (@aajtakabhijit) January 29, 2026
A car crashed into the Chabad-Lubavitch World Headquarters in Brooklyn on Wednesday evening, and the New York Police Department is investigating the incident as a possible hate crime, officials said.
The incident is under investigation as a hate crime… pic.twitter.com/KCFoFBoxuY
Watch as a car repeatedly tries to crash into the Chabad Lubavitch headquarters in Brooklyn, New York.
— SchultzX99 (@SchultzX99) January 29, 2026
The underground tunnels beneath the building were not harmed.
The ADL is about to declare a national emergency. pic.twitter.com/5KirR4EeTm
En