Από τη στάση του σώματος της πεζής, που πήγε να περάσει διάβαση, φάνηκε όχι μόνο ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας ως οδηγός παρέβη το νόμο, αλλά και η συνολική νοοτροπία του οδηγού σε μια προηγμένη πνευματικά χώρα. Και μπορεί ο Βαλντεμάρ Ζούρεκ να τιμωρήθηκε με πρόστιμο και να αποδέχθηκε την αποποίηση της ασυλίας του επειδή το περιστατικό καταγράφηκε, αλλά δεν μπορεί παρά να αναλογιστεί κάποιος ότι η καταγραφή παρόμοιου συμβάντος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν θα επέσειε καν πρόστιμο, κυρίως λόγω του επιπέδου της παραβατικότητας. Ο Πολωνός πολιτικός μιλούσε σε συμπατριώτη του vlogger και, αφηρημένος, περνά δίπλα στην πεζή, η οποία συμπεριφέρεται... φυσιολογικά και κάνει κίνηση να διασχίσει τη διάβαση. 

Διαβάστε: Δημοσκόπηση του parapolitika.gr για νέο ΚΟΚ: Μηδενική ανοχή στο αλκοόλ και οριστική απώλεια διπλώματος για θανατηφόρα τροχαία θέλουν οι Έλληνες οδηγοί - Το 70% βλέπει θετικά τις κάμερες ΑΙ

Η αστυνομία της Κρακοβίας ανακοίνωσε στην πλατφόρμα X ότι διαπράχθηκε αδίκημα. «Μετά την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας που αφορά μία οδική παράβαση, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως διαπράχθηκε αδίκημα». Προσέθεσε, επιπλέον, ότι «ο υπουργός Βάλντεμαρ Ζούρεκ αποδέχθηκε να αποποιηθεί την ασυλία του και να καταβάλει το επιβληθέν πρόστιμο». Με βάση τη νομοθεσία, ο Βαλντεμάρ Ζούρεκ, που τελεί επίσης γενικός εισαγγελέας, βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 1.500 ζλότι (350 ευρώ) και την αφαίρεση 15 πόντων εκ των συνολικά 20 στην άδεια οδήγησής του. «Ουδείς είναι στο απυρόβλητο. Με αφορά επίσης», δήλωσε λιτά και περιεκτικά στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP. Μείωση, πάντως, έχει καταγραφεί στη χώρα, κατά 13% σε σχέση με το 2024, στην Πολωνία για το 2025. Κατέγραψε, συγκεκριμένα, 1.651 νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα.