Ο βετεράνος αφροαμερικανός Δημοκρατικός βουλευτής Αλ Γκριν, εκπρόσωπος του Τέξας, ύψωσε πλακάτ με το μήνυμα «οι μαύροι δεν είναι πίθηκοι» λίγο πριν προκληθεί ένταση στην αίθουσα και αποβληθεί από αυτήν, τη στιγμή που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκινούσε την ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης» ενώπιον της ολομέλειας και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Διαβάστε: Παρέμβαση Τραμπ στο Κογκρέσο για αυστηρότερη ταυτοποίηση των ψηφοφόρων: "Να εμποδίζονται οι παράνομοι αλλοδαποί να ψηφίζουν στις ιερές αμερικανικές εκλογές μας"

Ο κ. Γκριν βρισκόταν ακριβώς απέναντι στον κ. Τραμπ όταν ύψωσε το επίμαχο πλακάτ, προτού οδηγηθεί εκτός της αίθουσας με υπόκρουση την κραυγή από πλευράς ρεπουμπλικάνων: «ΗΠΑ, ΗΠΑ, ΗΠΑ!».


Το πλακάτ φέρεται να αναφερόταν στο ρατσιστικού περιεχομένου βίντεο που αναπαρήγαγε μέσω Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προτού αναγκαστεί να το αποσύρει εξαιτίας του σάλου, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα εικονίζονταν με σώματα πιθήκων.

Ο Αλ Γκριν ήδη αποβλήθηκε από το Κογκρέσο πέρυσι, όταν βροντοφώναξε την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του.