Αλί Χαμενεΐ: Ξεκινά η διαδικασία μετάβασης στο Ιράν, θα συσταθεί ένα προσωρινό συμβούλιο ηγεσίας - Ποιος αναλαμβάνει τους Φρουρούς της Επανάστασης
Κάλεσμα να ενωθούν οι πολίτες του Ιράν
Σήμερα (01/03) ξεκινά η διαδικασία μετάβασης στο Ιράν μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ
Σύντομα θα συσταθεί ένα προσωρινό συμβούλιο ηγεσίας. Ο πρόεδρος, ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας και ένας νομικός του Συμβουλίου των Φρουρών του Συντάγματος θα αναλάβουν την ευθύνη μέχρι την εκλογή του επόμενου ηγέτη, δήλωσε ο Λαριτζανί σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση. Το συμβούλιο αυτό θα συσταθεί το συντομότερο δυνατό. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία του ήδη από σήμερα, τόνισε.
Παράλληλα ο Λαριτζανί προειδοποίησε κατά των αποπειρών να διχαστεί η χώρα. Οι ομάδες που επιδιώκουν να διχάσουν το Ιράν θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα το ανεχθούμε, υπογράμμισε καλώντας τους Ιρανούς να ενωθούν.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ΕΡΤ που επικαλέστηκε την εφημερίδα Χαμσάχρι, ο Αχμάντ Βαχίντι θα αποτελέσει το νέο αρχηγό του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.
En