Στο στόχαστρο του Λίντσεϊ Γκράχαμ, ρεπουμπλικανού γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνας και συμμάχου του Ντόναλτ Τραμπ, μπήκε η Κούβα. Συγκεκριμένα, ο Λίντσεϊ Γκράχαμ απείλησε τους ηγέτες της Κούβας λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του αρχηγού του κράτους του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αβάνα θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος στόχος των ΗΠΑ. «Το ιρανικό καθεστώς, το μητρικό πλοίο της διεθνούς τρομοκρατίας, πρόκειται να καταρρεύσει», δήλωσε ο Γκράχαμ στο Fox News το βράδυ της Δευτέρας 2/03.

Διαβάστε: Τραμπ προς Τεχεράνη: "Πολύ αργά πια για ειρηνευτικές συνομιλίες"


"Η Κούβα είναι η επόμενη"

«Ο καπετάνιος του πλοίου, ο Αγιατολάχ, είναι νεκρός σαν πέτρα», είπε, προσθέτοντας: «Η Κούβα είναι η επόμενη… Θα πέσουν. Αυτή η κομμουνιστική δικτατορία στην Κούβα, οι μέρες της είναι μετρημένες».

Σημειώνεται πως η Κούβα αντιμετωπίζει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, που στεγνώνει από καύσιμα και βασικά αγαθά, καθώς σφίγγει ο κλοιός των πιέσεων από την κυβέρνηση Τραμπ. Το μέγεθος της κρίσης αποτυπώνουν εικόνες διεθνών μέσων, σύμφωνα με τα οποία, οικογένειες αναζητούν υπολείμματα τροφίμων σε σωρούς απορριμμάτων.