Με επέκταση των επιχειρήσεων και με κατάληψη του εδάφους του Λιβάνου απειλεί την Βηρυτό ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, ειδικότερα, προειδοποίησε τον πρόεδρο του Λιβάνου Τζόζεφ Αούν ότι εάν η λιβανέζικη κυβέρνηση δεν μπορεί να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να επιτεθεί στο Ισραήλ, το Ισραήλ «θα το κάνει μόνο του».

«Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε χθες έντονα πυρά εναντίον του Κράτους του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε με δύναμη στη Νταχίγιε [τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ] και εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ σε ολόκληρο τον Λίβανο», δήλωσε ο Κατζ κατά τη διάρκεια μιας αξιολόγησης με ανώτερους αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού.«Προειδοποίησα τον πρόεδρο του Λιβάνου ότι αν η λιβανική κυβέρνηση δεν ξέρει πώς να ελέγξει το έδαφος και να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να απειλεί τις βόρειες κοινότητες και να εξαπολύει πυρά κατά του Ισραήλ, θα καταλάβουμε το έδαφος και θα το κάνουμε εμείς οι ίδιοι», δήλωσε.

Ο Katz δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu «έδωσαν εντολή στον IDF να προετοιμαστεί για επέκταση της δραστηριότητας του IDF στο Λίβανο και να αποκαταστήσει την ηρεμία και την ασφάλεια στις βόρειες κοινότητες».