Επίθεση σε σχολείο Αρρένων, το «Σαχίντ Χαμεϊνί», καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Ιράν, με το πρακτορείο ειδήσεων Fars  να δημοσιεύει μια σειρά φωτογραφιών που έδειχναν σημαντικές καταστροφές σε ένα κτίριο, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

Αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων Mehr ανέφερε ότι ένας αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Μαρκάζι του Ιράν δήλωσε ότι ένα σχολείο δέχτηκε επίθεση στην πόλη Χομεΐν χωρίς να προκληθούν θύματα, αλλά ότι προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετές κατοικίες γύρω από το κτίριο.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram, η Ιρανική Εταιρεία Ερυθρού Ημισελήνου μοιράστηκε τις ίδιες φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το Fars με τη λεζάντα: «Αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στο Χομεΐν».

Ιράν: 165 νεκροί από την επίθεση στο σχολείο θηλέων στη Μινάμπ

Σημειώνεται ότι δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό που καταγράφεται: Είχε υπάρξει και η φονική έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου σε σχόλειο στη Μινάμπ, στο νότιο τμήμα της επικράτειας, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 165 ανθρώπων. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των θυμάτων φέρεται να είναι παιδιά που βρίσκονταν στο σχολικό συγκρότημα τη στιγμή της έκρηξης.

Οι ιρανικές αρχές απέδωσαν την επίθεση στο Ισραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό συνδέεται με τη γενικότερη στρατιωτική αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, καμία από τις δύο χώρες δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη. Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις συνθήκες του περιστατικού προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. 

Το εν λόγω χτύπημα φαίνεται να οφείλεται σε λάθος του αμερικανικού στρατού στις συντεταγμένες ενός στόχου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα μιας εσωτερικής στρατιωτικής έρευνας, που δημοσίευσαν στις 11 Μαρτίου οι New York Times.

Η τραγωδία στη Μιναμπ προστίθεται σε μια σειρά αιματηρών γεγονότων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο Ιράν, την ώρα που η ένταση ανάμεσα στην Τεχεράνη και το Ισραήλ παραμένει σε υψηλά επίπεδα.