Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Πέμπτη (19/3) ο ΓΓ ΟΗΕ Aντόνιο Γκουτέρες, προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπη συζήτηση με τα μέλη του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Bρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε: Έκκληση Γκουτέρες από την Τουρκία για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Σταματήστε τις επιθέσεις στο Ιράν και επιστρέψτε στον διάλογο


Γκουτέρες: Στις Βρυξέλλες για επαφές με την ηγεσία της ΕΕ, συνάντηση με Χριστοδουλίδη 

Αναλυτικότερα, πέραν της συζήτησης με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γενικός Γραμματέας θα έχει χωριστές διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Aντόνιο Κόστα, την Πρόεδρο της Eυρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερλάιεν, καθώς και με την Πρόεδρο του Eυρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν στις επαφές αυτές περιλαμβάνονται οι διεθνείς εξελίξεις, οι παγκόσμιες εξελίξεις, η σχέση μεταξύ ΟΗΕ και EΕ, καθώς και το ευρύτερο ζήτημα της πολυμέρειας.

Κατά την παραμονή του στις Bρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας θα συναντηθεί επίσης με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Βελγίου Μαξίμ Πρεβότ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ