Στον απόηχο της επίθεσης στο κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars, για την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν προειδοποίησε την Τετάρτη (18/03) ότι τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν ενδέχεται να οδηγήσουν σε «ανεξέλεγκτες συνέπειες».

Διαβάστε: Ιράν: Τα πλήγματα σε κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις και στον μοναδικό πυρηνικό σταθμό που λειτουργεί - Προς τα 110 δολάρια το πετρέλαιο στην Ευρώπη

Η προειδοποίηση του Πεζεσκιάν για πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο X, o Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι: «Αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει την κατάσταση και να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες συνέπειες, η έκταση των οποίων θα μπορούσε να πλήξει ολόκληρο τον κόσμο», συμπληρώνοντας ότι τέτοια πλήγματα δεν θα έχουν το παραμικρό όφελος για τους εχθρούς του Ιράν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ τόνισε πως τα πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις θα επιφέρουν «αντίποινα» και θα οδηγήσουν σε «νέο επίπεδο αντιπαράθεσης».