Το Ιράν επιβεβαίωσε τον θάνατο του διοικητή του ναυτικού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Αλιρέζα Τανγκσίρι. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είχαν προηγουμένως ισχυριστεί ότι ο Τανγκσίρι είχε σκοτωθεί μετά από μια κοινή επίθεση στις 26 Μαρτίου.
Ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «σε μια θανάσιμη επιχείρηση ακριβείας» είχαν σκοτώσει τον Τανγκσίρι και άλλους ανώτερους αξιωματικούς του ναυτικού.
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα το πρωί μια δήλωση του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, σύμφωνα με την οποία ο Τανγκσίρι πέθανε λόγω της «σοβαρότητας των τραυμάτων του».
Στη δήλωσή τους, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν:
«Ο υποναύαρχος των Φρουρών, ο μάρτυρας Αλιρέζα Τανγκσίρι, ο οποίος – μετά από σφοδρές επιθέσεις που οδήγησαν στην καταστροφή βασικών εχθρικών εγκαταστάσεων και υποδομών και στην κατάρριψη ενός αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους – έγινε στόχος των επιτιθέμενων εχθρών ενώ οργάνωνε και ενίσχυε τις δυνάμεις και ενδυνάμωνε την αμυντική "ασπίδα" των νησιών και των ακτών, υπέκυψε στη σοβαρότητα των τραυμάτων του και ενωθήκε με τον Θεό».
Η ανάρτηση των IDF για την "εξουδετέρωση" του Αλιρέζα Τανγκσίρι