Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Αυστρία, όταν 17χρονος Αμερικανός έχασε την ζωή του ένα έκανε καγιάκ σε ποταμό της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά από έρευνες για τον εντοπισμό του, η σορός του ανήλικου εντοπίστηκε και ανασύρθηκε την Τετάρτη (01/04).

Διαβάστε: Αυστριακές Άλπεις: Μητέρα υπερασπίζεται τον άνδρα που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της - Την άφησε να πεθάνει από το κρύο

Τραγωδία στην Αυστρία: Είχε εγκλωβιστεί κάτω από έναν τεράστιο βράχο

Σημειώνεται ότι, εκδρομείς που ήταν μαζί του είχαν ενημερώσει τις αυστριακές αρχές για την εξαφάνιση του άτυχου νέου από το απόγευμα της Τρίτης. Στη συνέχεια ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον ποταμό Σάλτσαχ, κοντά στην πόλη Λόφερ, η οποία ανεστάλη στη διάρκεια της νύχτας και συνεχίστηκε με το πρώτο φως της ημέρας.

Δυστυχώς, η επιχείρηση έληξε σήμερα, όταν τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τον 17χρονο νεκρό. «Ο καγιάκερ είχε εγκλωβιστεί κάτω από έναν τεράστιο βράχο, στην κοίτη του ποταμού. Τα ισχυρά ρεύματα και οι γεωλογικές συνθήκες κατέστησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού εξαιρετικά περίπλοκη», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης του Σάλτσμπουργκ στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων (APA).

Το θύμα ήταν μέλος μιας ομάδας οκτώ τουριστών που πήγαν για καγιάκ στον ποταμό Σάλτσαχ, υπό την καθοδήγηση τριών εκπαιδευτών, σύμφωνα με την αστυνομία. Κατόπιν πρόσκρουσης σε βράχο, το καγιάκ του 17χρονου ανετράπη και παρασύρθηκε από τα ρεύματα, με αποτέλεσμα ο νεαρός να εγκλωβιστεί στην κοίτη του ποταμού.

Περίπου 120 διασώστες συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε αυτήν την περιοχή της δυτικής Αυστρίας, συμπεριλαμβανομένων Γερμανών από τη γειτονική Βαυαρία.