Ισπανία: Άνοιξε εκ νέου την πρεσβεία της στην Τεχεράνη
Τη Δευτέρα του Πάσχα
"Μαζί με την αφοσιωμένη ομάδα μου, επαναλειτούργησα σήμερα την Ισπανική Πρεσβεία στην Τεχεράνη", ανέφερε ο Ισπανός πρέσβης στο Ιράν
Η Ισπανία άνοιξε εκ νέου τη Δευτέρα του Πάσχα (13/04) την πρεσβεία της στην Τεχεράνη, λίγες ημέρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης του πυρός, δίχως, πάντως, πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για ειρήνη στο Πακιστάν. «Μαζί με την αφοσιωμένη ομάδα μου, επαναλειτούργησα σήμερα την Ισπανική Πρεσβεία στην Τεχεράνη, προκειμένου να συνεισφέρω στις προσπάθειες για την ειρήνη από κάθε δυνατή πλευρά», δήλωσε ο Ισπανός πρέσβης στο Ιράν, Αντόνιο Σάντσεζ-Μπενεντίτο Γκασπάρ, στο X.
Διαβάστε: Επίθεση του Ισραήλ στην Ισπανία που ανοίγει πρεσβεία στην Τεχεράνη: "Χωρίς ντροπή πηγαίνει χέρι-χέρι με το Ιράν"
Ισπανία: Κλειστός ο εναέριος χώρος για τις ΗΠΑ
Πριν από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η Ισπανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα αμερικανικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Epic Fury» στη Μέση Ανατολή. Η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, ανακοίνωσε σότι η Ισπανία δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της για πολεμικούς σκοπούς.Σάντσεθ: "Οι εκεχειρίες είναι πάντα καλά νέα"
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε στο Χ την Τετάρτη ότι «οι εκεχειρίες είναι πάντα καλά νέα». «Η κυβέρνηση της Ισπανίας δεν θα επαινέσει όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο μόνο και μόνο επειδή εμφανίζονται με ένα κουβά», δήλωσε ο Σάντσεθ.Σε ανάρτηση την ίδια ημέρα, ο Σάντσεθ καταδίκασε τον αποκλεισμό του Λιβάνου από τη συμφωνία κατάπαυσης του και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για «περιφρόνηση της ζωής και του διεθνούς δικαίου». Ο Σάντσεθ χαρακτήρισε τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ ως «παραβίαση του διεθνούς δικαίου», κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις ενέργειες.
En