Δανία: Δεκαεπτά οι τραυματίες από τη μετωπική σύγκρουση τρένων - Σε κρίσιμη κατάσταση τέσσερις (Εικόνες & βίντεο)
Τι αναφέρει το Ritzau
Tα δύο τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ Χίλεροντ και Κάγκερουπ, βόρεια της Κοπεγχάγης
Τους δεκαεπτά έφτασαν οι τραυματίες τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στη Δανία, με τέσσερις από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau. Υπενθυμίζεται πως τα δύο τρένα συγκρούστηκαν σήμερα το πρωί μεταξύ Χίλεροντ και Κάγκερουπ, βόρεια της Κοπεγχάγης, όπως σημείωσαν η αστυνομία και οι τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Διαβάστε: Σύγκρουση τρένων στη Δανία: Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες
Δανία: Όλοι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί
«Σημειώθηκε ένα σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα. Δύο τρένα συγκρούστηκαν και η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία. «Λάβαμε την ειδοποίηση ακριβώς στις 6:30 π.μ.», δήλωσε στο AFP ο Τιμ Σίμονσεν, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, για τη σύγκρουση των τρένων.
«Όλοι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από το τρένο κι επομένως δεν έχει παγιδευτεί κανένας», πρόσθεσε ο ίδιος. Οι τραυματίες διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα και ελικόπτερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Σημειώνεται πως το 2019, μια σύγκρουση επιβατικού τρένου στη Δανία είχε ως αποτέλεσμα οκτώ θανάτους και 16 τραυματισμούς. Τον Αύγουστο του 2025, ένα άτομο σκοτώθηκε έπειτα από τη σύγκρουση τρένου με αγροτικό όχημα.
En