Ρωσία: Ακραία πρωτόκολλα ασφαλείας για τον Πούτιν - Σε υπόγεια καταφύγια υπό τον φόβο δολοφονίας
Πρωτοφανή μέτρα
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας της Ρωσίας έχει αυστηροποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα γύρω από τον Πούτιν
Η Ρωσία θέτει σε ισχύ ακραία πρωτόκολλα ασφαλείας όσον αφορά τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω φόβων για πιθανή απόπειρα δολοφονίας, καθώς εμφανίζεται ολοένα και πιο απομονωμένος, εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων με την Ουκρανία.
Διαβάστε: Ρωσία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία στις 8 και 9 Μαΐου
Ρωσία: Πρωτοφανή πρωτόκολλα ασφαλείας
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), υπεύθυνη για την ασφάλεια του Πούτιν, έχει αυστηροποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα γύρω από τον ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πούτιν βρίσκεται αρκετές ώρες της ημέρας σε υπόγεια καταφύγια, όπου και παρακολουθεί την εξέλιξη του πολέμου, υπό τον φόβο πιθανής απόπειρας δολοφονίας.
Οι ανησυχίες του Κρεμλίνου για πραξικόπημα ή απόπειρα δολοφονίας έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα, σύμφωνα με πηγή. «Το σοκ από την ουκρανική επιχείρηση “Spiderweb” παραμένει», ανέφερε άτομο που γνωρίζει τον Ρώσο πρόεδρο, αναφερόμενο σε επιθέσεις ουκρανικών drones.
Για το λόγο αυτό, FSO λαμβάνει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Οι μετακινήσεις του Πούτιν έχουν περιοριστεί, ενώ οι έλεγχοι ασφαλείας για όσους τον συναντούν έχουν γίνει ιδιαίτερα αυστηροί. Ο ίδιος περνά ολοένα και περισσότερο χρόνο σε υπόγεια καταφύγια, μεταξύ άλλων στο Κράσνονταρ. Την ίδια ώρα, το προσωπικό του απαγορεύεται να χρησιμοποιεί δημόσιες συγκοινωνίες ή ηλεκτρονικές συσκευές κοντά του.
Η αυστηροποίηση έρχεται την ώρα που αυξάνει την ενασχόληση του με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο ίδιος φέρεται να πραγματοποιεί καθημερινές συσκέψεις με στρατιωτικούς αξιωματούχους. Όπως αναφέρει πολιτικός αναλυτής στη Μόσχα, ο Πούτιν «έχει μετατοπίσει σχεδόν πλήρως την προσοχή του στον πόλεμο.
Ακραίες διαστάσεις
Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στη Ρωσία για την προστασία του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν λάβει ακραίες διαστάσεις. Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πάντως, τόσο ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κυρίλο Μπουντάνοφ όσο και ο παρουσιαστής, Τάκερ Κάρλσον έχουν ισχυριστεί ότι υπήρξαν απόπειρες δολοφονίας του Πούτιν.
En