Ρωσία: Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία
Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αποκάλυψε ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία πλησιάζει, όπως υποδηλώνει η πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία – Συνεχίζεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, μετά από τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας - Η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή με απόφαση του Κιέβου
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους της Τρίτη (12 Μαΐου), αποκάλυψε ότι οι εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία υποδηλώνουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Την ίδια στιγμή, ο Πεσκόφ τόνισε ότι συνεχίζεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, μετά από τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας Μόσχας και Κιέβου.
Διαβάστε: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 5 λόγοι "πίσω" από τη μεταστροφή Πούτιν και το "τέλος" της σύγκρουσης
Ρωσία: Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε την Τρίτη (12 Μαΐου), μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι οι εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία υποδηλώνουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η σύγκρουση «φθάνει στο τέλος».
«Όλη η πρόοδος σε ό,τι αφορά την ειρηνευτική διαδικασία επιτρέπει να πούμε ότι το τέλος πραγματικά πλησιάζει. Αλλά σε αυτό πλαίσιο, δεν είναι δυνατόν για την ώρα να υπεισέλθουμε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία χαιρετίζει τις μεσολαβητικές προσπάθειες των ΗΠΑ και επανέλαβε τη θέση της Μόσχας ότι η σύγκρουση μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή εάν η Ουκρανία και ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποφασίσουν να πάρουν την απαραίτητη απόφαση.
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Συνεχίζονται οι μάχες στην Ουκρανία
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επεσήμανε την Τρίτη (12 Μαΐου) ότι η σύντομη εκεχειρία με την Ουκρανία εξέπνευσε και οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις μάχες, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ότι τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 108 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τις τελευταίες 24 ώρες.
En