Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με επέκταση του πολέμου πέραν της Μέσης Ανατολής, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ισραήλ επιτεθούν εκ νέου κατά του Ιράν. «Αν η επίθεση κατά του Ιράν επαναληφθεί, ο περιφερειακός πόλεμος θα επεκταθεί», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι έπληξαν ομάδες "που ενεργούν για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ"

Η ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης

Αναλυτικότερα, όπως γίνεται λόγος, σε ανακοίνωση στο Sepah News:«Αν η επίθεση κατά του Ιράν επαναληφθεί, ο περιφερειακός πόλεμος θα επεκταθεί αυτήν την φορά πολύ πέραν της περιοχής και τα καταστροφικά μας πλήγματα θα σας συντρίψουν».


Πλήγμα σε ομάδες "που ενεργούν για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ"


Υπενθυμίζεται πως οι ίδιοι δήλωσαν ότι ιρανικές δυνάμεις έπληξαν ομάδες «που ενεργούν για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ» στο δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Αυτές οι ομάδες, «που είχαν βάσεις στο βόρειο Ιράκ», βομβαρδίστηκαν «στην πόλη Μπάνεχ, στην επαρχία Κουρδιστάν», καθώς «προσπαθούσαν να εισαγάγουν λαθραία στη χώρα ένα μεγάλο φορτίο αμερικανικών όπλων και πυρομαχικών», πρόσθεσαν. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η ανώτατη υπηρεσία ασφάλειας του Ιράν ανακοίνωσε τη σύσταση νέου οργανισμού για τη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ.

Τραμπ: "Θα τελειώσουμε τον πόλεμο πολύ γρήγορα"


Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε μέλη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να τερματίσει τη σύγκρουση σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα ή τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα τελειώσουμε εκείνον τον πόλεμο πολύ γρήγορα. Θέλουν να κλείσουν μια συμφωνία τόσο απεγνωσμένα. Έχουν κουραστεί από αυτό».

Επιπλέον, ο Τραμπ αποκάλυψε ότι βρισκόταν πολύ κοντά στην έναρξη νέων στρατιωτικών επιθέσεων κατά του Ιράν, πριν αποφασίσει να αναστείλει προσωρινά την επιχείρηση έπειτα από αιτήματα χωρών του Κόλπου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Ήμουν μία ώρα μακριά. Ήμασταν απολύτως έτοιμοι. Θα συνέβαινε αυτή τη στιγμή». Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αναβολής έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην περιοχή για πιθανή συμφωνία αποκλιμάκωσης.