Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε σε δημοσιογράφους από αεροπορική βάση στο Μέριλαντ και ανέφερε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «θα κάνει ό,τι θέλω εγώ».

Διαβάστε: Τραμπ και Νετανιάχου: "Εκτεταμένο και δραματικό" τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών - "Στα πρόθυρα απόφασης"

Ντόναλντ Τραμπ:"Πολύ καλός άνθρωπος ο Νετανιάχου"

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι ο τελευταίος θα κάνει ό,τι του ζητήσει. Ακόμα τον χαρακτήρισε ως «έναν πολύ, πολύ καλό άνθρωπο». Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι ο Νετανιάχου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εξαιτίας των εχθροπραξιών, λέγοντας ότι «είναι πρωθυπουργός σε καιρό πολέμου και απλά δε νομίζω ότι θα του φερθούν καλά».

"Θα μπορούσα να κατέβω για πρωθυπουργός στο Ισραήλ"

Ο Ντόναλντ Τραμπ  έκανε και χιούμορ σχετικά με τη δημοτικότητά του στο Ισραήλ και είπε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο 99% αποδοχής στο Ισραήλ. Θα μπορούσα να κατέβω για πρωθυπουργός, οπότε ίσως αφού τελειώσω αυτό που κάνω, να πάω στο Ισραήλ και να θέσω υποψηφιότητα για πρωθυπουργός».

Η κατάσταση στο Ιράν

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο Ιράν. «Υπάρχει πολύς θυμός τώρα στο Ιράν, γιατί ο κόσμος ζει πολύ δύσκολα. Υπάρχει μεγάλη αναταραχή, κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί τόσο έντονα και θα δούμε τι θα συμβεί», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά με μια συμφωνία, σύμφωνα με την οποία θα άνοιγαν τα Στενά του Ορμούζ, ο Τραμπ φάνηκε θετικός. «Θα έπρεπε να ανοίξουμε τα Στενά, κάτι που θα γινόταν αμέσως, οπότε θα δώσουμε σε αυτό μία ευκαιρία. Δεν βιάζομαι. Όλοι λένε: "Ω, οι ενδιάμεσες εκλογές". Δεν βιάζομαι… Ιδανικά, θα ήθελα να δω πολύ λίγους ανθρώπους να σκοτώνονται αντί για πολλούς», τόνισε ο Τραμπ.