O άνδρας που κρατείται από τις γαλλικές αρχές καθώς θεωρείται ύποπτος ότι αποκεφάλισε τον εργοδότη του και αποπειράθηκε να τινάξει στον αέρα ένα εργοστάσιο δήλωσε στους ανακριτές ότι τα κίνητρά του δεν ήταν θρησκευτικά, ανέφερε σήμερα μία πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή ο Γιασίν Σαλχί, 35 ετών, είπε στους ανακριτές ότι δεν είναι τζιχαντιστής και επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του ότι διέπραξε το έγκλημα σε περιοχή στα περίχωρα της Λυών στη νοτιοανατολική Γαλλία έπειτα από έναν τσακωμό που είχε με τη σύζυγό του μία ημέρα πριν αλλά και μία διαμάχη με το αφεντικό του λίγες ημέρες νωρίτερα.

Μία πηγή ωστόσο που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο επισήμανε ότι ο φερόμενος δράστης «δεν εξήγησε» το γεγονός ότι το κεφάλι του θύματός του βρέθηκε κρεμασμένο σε ένα φράκτη και περιστοιχισμένο από δύο σημαίες όπου αναγραφόταν η ομολογία της μουσουλμανικής πίστεως.

Ο ίδιος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ!» (σ.σ. «ο Θεός είναι μεγάλος») την περασμένη Παρασκευή στους πυροσβέστες που τον ακινητοποίησαν ενώ επιχειρούσε να ανοίξει δοχεία με εύφλεκτα υλικά σε ένα εργοστάσιο στο Σεν Κεντέν Φαλαβιέ.
Η ανάκριση του Σαλχί γίνεται στην έδρα της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας κοντά στο Παρίσι, όπου μεταφέρθηκε χθες Κυριακή.