Αυξάνονται τα θύματα από τον σεισμό στις Φιλιππίνες: Στους 15 οι νεκροί, 129 οι τραυματίες - Η στιγμή που κτίρια καταρρέουν, όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα (Εικόνες & Βίντεο)
Χάος στη χώρα
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έπληξε τις Φιλιππίνες την ώρα που ξεκινούσε η νέα σχολική χρονιά - Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μικρούς μαθητές να ουρλιάζουν από φόβο καθώς το έδαφος σειόταν βίαια
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες. Οι νεκροί που έχουν καταγραφεί επισήμως έχουν φτάσει τους 15 ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 129 σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα.
Πανικός στις Φιλιππίνες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ
Την ίδια στιγμή σοκ προκαλούν οι εικόνες και τα βίντεο που καταγράφουν τον ισχυρό σεισμό με την γη να δονείται άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι και δεκάδες κτήρια να καταρρέουν. Ο σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά του Μιντανάο σε βάθος 35 χιλιομέτρων με τις Φιλιππίνες να βρίσκονται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια ζώνη έντονης σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας των Φιλιππίνων οι 12 από τους νεκρούς καταγράφηκαν στην περιοχή Σοκσγκάργκεν, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις επαρχίες και μία πόλη: Κοταμπάτο, Σουλτάν Κουνταράτ, Σαρανγκάνι και Τζένεραλ Σάντος. Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 129 άτομα τραυματίστηκαν στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαιρετικά ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε τις Φιλιππίνες την ώρα που ξεκινούσε η νέα σχολική χρονιά. Μάλιστα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μικρούς μαθητές να ουρλιάζουν από φόβο καθώς το έδαφος σειόταν βίαια.
Επίσης καταγράφεται καθηγητές να αγκαλιάζουν τα μικρά παιδιά και να προσπαθούν να τα ηρεμήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η δόνηση υπολογίστηκε στους 8,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα στην περιοχή του Μιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες.
Η δόνηση καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της πόλης Τζένεραλ Σάντος και έγινε αισθητή σε μεγάλη ακτίνα. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), ο σεισμός ήταν 7,8 Ρίχτερ σε βάθος περίπου 35 χιλιομέτρων.
Όπως ήταν φυσικό η ισχυρότατα δόνηση προκάλεσε πανικό σε όσους βρίσκονταν μέσα σε κτήρια τη στιγμή του σεισμού.