H πιο ακριβοπληρωμένη μάνατζερ των ΗΠΑ γεννήθηκε αγόρι!
Αμερικανικό περιοδικό έκανε αφιέρωμα στη ζωή της
Η πιο ακριβοπληρωμένη μάνατζερ των ΗΠΑ γεννήθηκε αγόρι και είναι η Martine Rothblatt!
Δεν φοράει make-up, δεν φοράει κοσμήματα, ντύνεται πολύ απλά -με τζιν, κοντομάνικο, ένα ζακετάκι- και έχει κάτι το πολύ νεανικό στον «αέρα» της.
Η 59χρονη ιδρύτρια της United Therapeutics, μια φαρμακοβιομηχανία που έχει βάση στο Meryland, κερδίζει 38 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.
Έγινε εξώφυλλο στο New York Magazine και ο δημοσιογράφος την περιγράφει ως:
«Μια όμορφη πανύψηλη γυναίκα κάθεται αναπαυτικά σε μια καρέκλα. Φοράει ένα μπλε σκούρο ριγέ κοστούμι και έχει ελαφρώς ανοιχτό το γαλάζιο πουκάμισο της. Φοράει ανδρικές μπότες, κάθεται με έναν ανεπιτήδευτο τρόπο. Η επιτυχία είναι δική της. Είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα διευθύντρια στις ΗΠΑ».
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα «κεφάλια» της φαρμακοβιομηχανίας, φουτουρίστρια, φιλόσοφος. Έχει σύζυγο γυναίκα εδώ και 33 χρόνια, την οποία υπεραγαπά, και για το λόγο αυτό έχει φτιάξει και ένα ρομπότ-κλώνο της συζύγου της!
Η Martine και η Bina έχουν τέσσερα παιδιά και πολλά εγγόνια, ενώ στο σπίτι τα παιδιά φωνάζουν τη Martine... «μπαμπά».
Ακόμα έχει βαλθεί να εξισώσει τους γυναικείους μισθούς με τους ανδρικούς, καθώς μόνο 5% των εταιρειών που έχουν μπει στο περιοδικό Fortune, έχουν ως επικεφαλής γυναίκες.
Οι αποζημιώσεις τους, επίσης, είναι χαμηλότερες των ανδρών. Από τους 200 πιο ακριβοπληρωμένους CEO των ΗΠΑ, μόνο 11 είναι γυναίκες και ο μέσος όρος μισθού τους είναι 1,6 εκατομμύριο χαμηλότερος από τους άνδρες συναδέλφους τους.
Κάποιες από αυτές οι γυναίκες είναι πάρα πολύ γνωστές παγκοσμίως στους κύκλους των πολυεθνικών: από τη Yahoo η Marissa Mayer, που κέρδισε 25 εκατομμύρια δολάρια πέρσι, ή η Meg Whitman της Hewlett-Packard, που κέρδισε 17 εκατομμύρια.
Πως ένιωσε, όταν ανακοινώθηκε πρώτη; «Σαν να κέρδισα το λαχείο. Μπορώ να λέω ότι έχω καταφέρει το έχει καταφέρει μια γυναίκα παρ' όλο που τα πρώτα 30 κάτι χρόνια της ζωής μου ήμουν άνδρας».
Το φύλο της την απασχολεί τόσο, ώστε να κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου, αλλά όχι τόσο ώστε να θυμώνει αν κάποιος την φωνάζει «αυτός» ή «αυτή», ειδικά με την 83χρονη μητέρα της, που ακόμα μπερδεύεται.
Το 1995, μετά την επέμβασή της, έγραψε το πρώτο της βιβλίο για τη σεξουαλική ταυτότητα, λέγοντας ανάμεσα σε πολλά ότι «υπάρχουν τόσες σεξουαλικές κατευθύνσεις όσοι άνθρωποι. Δηλαδή περίπου 5 δισεκατομμύρια. Τα γεννητικά όργανα είναι άσχετα με τον ρόλο του ατόμου στην κοινωνία».
Η ίδια βλέπει τον εαυτό της σαν ένα άτομο που έχει μεταβεί από ένα στάδιο σε άλλο. Θεωρεί ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και το φύλο δεν θα πρέπει να περιορίζει κανέναν.