Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ Ντέβιντ Πιρς είχε ο επικεφαλής του κόμματος "Το Ποτάμι", Σταύρος Θεοδωράκης, χθες. Η ελληνική κρίση μονοπώλησε το θέμα της συνάντησής τους, όπως και οι εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωράκης, ο Αμερικανός πρέσβης των διαβεβαίωσε, σε ό,τι αφορά στην τελική πορεία των διαπραγματεύσεων, πως αν η Ελλάδα πει "ναι", τότε οι ΗΠΑ δεν θα δεχτούν το "όχι" της Ευρώπης.

Κύκλοι από το Ποτάμι, αναφέρουν πως δεν επηρεάζει τους εταίρους αν χαθεί η δεδηλωμένη της Κυβέρνησης, αρκεί η Ελλάδα να εκπέμψει ένα μήνυμα αποδοχής των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, στελέχη του κόμματος σημείωναν πως ο Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ έχει πληγωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που προέκειψε από τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου τους με τον αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Γιουνγκερ φαίνεται να μην κρύβει στις συναντήσεις του το θυμό του για τις τακτικές της Γερμανίας, με Το Ποτάμι να εκτιμά ότι η συμβολή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ ήταν τεράστια τα τελευταία εικοσιτετράωρα.