Ενώπιον ενός σπάνιου ευρήματος βρέθηκαν 42χρονος πατέρας και ο 11χρονος γιος του στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν στην ακτή του απολίθωμα του Μεγαλόδοντα, που λογίζεται ως ο πιο μεγάλος καρχαρίας που έχει ζήσει ποτέ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δόντι είναι τουλάχιστο 3,6 εκατομμυρίων χρόνων. Ο Μάικλ Μπάουερς, 42 ετών, και ο 11χρονος γιος του Μπο, από την Πενσυλβανία, δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα έβρισκαν κατά την παραμονή τους στη Σι Άιλ Σίτι. Μαζί εντόπισαν το δόντι σε σχισμή κυματοθραύστη. Ο χέρι του πατέρα του ήταν μεγαλύτερο από εκείνο που έπρεπε για να χωρίσει στο άνοιγμα. Έτσι, ο 11χρονος έκανε τη δουλειά και έβγαλε το δόντι έξω. «Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρίσκαμε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Μπάουερς, περιγράφοντας την ανακάλυψη ως ένα μοναδικό γεγονός για την οικογένειά του.
Αρκούσε η επιβεβαίωση για το εύρημα, κάτι που συνέβη όταν παρουσιάστηκε στο Cape May Whale Watch and Research Center. Ο καρχαρίας Μεγαλόδοντας, γνωστός επιστημονικά ως Otodus megalodon, εκτιμάται ότι μπορούσε να φτάσει σε μήκος περίπου 18 μέτρων και κυριαρχούσε στους ωκεανούς πριν εξαφανιστεί, πριν από περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια χρόνια. Το δόντι εκτείνεται στα 10 εκατοστά και είναι σπασμένο στην άκρη του. Θεωρείται ότι συνέβη τη στιγμή που ο Μεγαλόδοντας δάγκωσε κάποια λεία του.
Λιγότερα από πέντε δόντια Μεγαλόδοντα έχουν βρεθεί στο Νιου Τζέρσεϊ, όπως τόνισε η επιμελήτρια του New Jersey State Museum, Ντέινα Έχερτ. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο δόντι ενδέχεται να μεταφέρθηκε στην περιοχή κατά τη διάρκεια πρόσφατων εργασιών εμπλουτισμού της παραλίας. Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε έργο με μεταφορά άμμου από περιοχή ανοιχτά της ακτής, και είναι πιθανό το απολίθωμα να βρισκόταν μέσα στην άμμο που χρησιμοποιήθηκε.
Πάντως, για την οικογένεια ήταν σημαντικό το εύρημα, αφού βρέθηκε για πολιτιστικό λόγο στο επίκεντρο, ενώ η σχέση μεταξύ πατέρα και γιου δυνάμωσε.