Ολόκληρος ο διεθνής Τύπος ασχολείται μέρες τώρα με το τρένο- φάντασμα που είχε κλαπεί από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τις τελευταίες μέρες, δύο "τυχοδιώκτες" όπως τους αποκαλεί η Telegraph, ένας Γερμανός και ένας Πολωνός, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το τρένο που μέσα είναι γεμάτο με χρυσό και κοσμήματα, θαμμένο μέσα στο τεράστιο δίκτυο των μυστικών υπόγειων τούνελ σήραγγες στην περιοχή Walbrzych της Πολωνίας. 

Ωστόσο, ένας περιφερειακός κυβερνήτης έχει εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την υποτιθέμενη ανακάλυψη του χρυσού τρένου των ναζιστών, λίγες ημέρες αφού ο υφυπουργός Πολιτισμού δηλώσει ότι είναι "περισσότερο από 99 τοις εκατό σίγουρος" ότι είχε βρεθεί.

"Δεν υπάρχει ακόμα απόδειξη για αυτή την υποτιθέμενη ανακάλυψη και πρόκειται απλά για νέους ισχυρισμούς που διατυπώνονται κατά τη διάρκεια των ετών," δήλωσε ο κυβερνήτης της Κάτω Σιλεσίας στους δημοσιογράφους.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν χρόνια τώρα και που ανέφεραν ότι δύο τρένα των Ναζί που εξαφανίστηκαν την άνοιξη του 1945 και μάλιστα προς το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, έχει κάνει τη φαντασία των κυνηγών θησαυρών να καλπάζει!

Στο μεταξύ, ντόπιοι αλλά και τουρίστες έχουν "ριχτεί" στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Οι τοπικές αρχές πάντως έχουν περιφράξει την περιοχή της πιθανής ανακάλυψης, η οποία είναι ένα δάσος κοντά στα σύνορα με την Τσεχία ενώ Πολωνός αξιωματούχος έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους απανταχού κυνηγούς θησαυρών, να μην επιχειρήσουν να φθάσουν εκεί καθώς το σημείο φυλάσσεται από τον στρατό, ενώ τίθεται και ζήτημα σωματικής ακεραιότητας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν το τρένο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά...