Συνεχίζεται χωρίς σταματημό ο πόλεμος μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των δυνάμεων της Δύσης στις χώρες της Μέσης Ανατολής. 

Σε μία από τις επιχεθρήσεις τους κατά του ISIS στη Συρία, στρατιώτες των ΗΠΑ πήραν στην κατοχή τους έγγραφα του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία αναφέρουν κάποιες από τις "οδηγίες" προς τους τζιχαντιστές για τη βίαιη δράση τους κατά των θυμάτων τους. 

Σύμφωνα με ένα από αυτά τα έγγραφα, η αφαίρεση των οργάνων των θυμάτων δεν απαγορεύεται, είτε πρόκειται για ζωτικά είτε όχι. "Η ζωή και τα όργανα του αποστάτη δεν χρειάζεται να είναι σεβαστά και είναι εφικτό να αφαιρούνται με ασυδοσία", αναφέρεται στο έγγραφο, ενώ στη συνέχεια ξεκαθαρίζεται πως μπορούν να αφαιρούνται και όργανα που είναι ζωτικής σημασίας για το θύμα: "Η αφαίρεση των οργάνων που στερεί τη ζωή δεν απαγορεύεται επίσης", σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αμερικανικές αρχές ακόμα εξετάζουν την εγκυρότητα του εν λόγω εγγράφου, ωστόσο, εδώ και μήνες στο Πεντάγωνο φτάνουν πληροφορίες πως οι τζιχαντιστές ενδέχεται να κάνουν και οργανωμένη διακίνηση ανθρώπινων οργάνων.

Τα έγγραφα όπως τα μεταγλώττισαν οι ΗΠΑ: