Επιθετική προς την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά είναι η βρετανική εφημερίδα ΤΗΕ SUN, η οποία με δημοσίευμά της αναφέρει ως επικίνδυνους προορισμούς την Αθήνα, την Λέσβο και την Κω.

Μάλιστα στο δημοσίευμά της η ταμπλόιντ εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια στις 12 Οκτωβρίου αν και σημειώνει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Υπογραμμίζει δε ότι από την έναρξη της οικονομικής και πολιτικής κρίσης η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή και πολύ συχνά γίνονται βίαιες πορείες  κυρίως στο Σύνταγμα και την Ομόνοια. Κι επισημαίνει τις συστάσεις του Foreign Office που καλεί τους Βρετανούς «να αποφεύγουν όλες τις πορείες και να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας».

 Η “The Sun” αναφέρεται και στη δραματική αύξηση της εισροής προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, κυρίως τη Λέσβο και την Κω. Τονίζει, πάντως, ότι «η Βρετανική πρεσβεία εξετάζει την κατάσταση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένους κινδύνους που να απειλούν Βρετανούς που επισκέπτονται αυτά τα νησία ή μεθοριακά περάσματα.»

 Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η Ελλάδα ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της, αλλά αναφέρει και τους τηλεφωνικούς αριθμούς επείγουσας  ανάγκης, που μπορούν να καλέσουν οι Βρετανοί αν αντιμετωπίσουν κινδύνους κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

Πηγή: THE SUN