Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τιμ Κουκ είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα, στον τεχνολογικό κόσμο. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον εξέταζε το ενδεχόμενο να τους κάνει πρόταση για να εμπλακούν με την πολιτική.

Ο ιδρυτής της Microsoft και ο CEO της Apple βρίσκονταν στη λίστα των αντιπροέδρων που εξέταζε το «στρατόπεδο» της υποψήφιας των Δημοκρατικών. Η εν λόγω λίστα προέρχεται από email που υπέκλεψε το WikiLeaks, το οποίο είχε στείλει ο επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον, Τζον Ποντέστρα, τον περασμένο Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους δύο προαναφερθέντεες, η λίστα περιελάμβανε και τη σύζυγο του Γκέιτς, Μελίντα, η οποία έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση μέσω του ιδρύματος που έχει φτιάξει το ζευγάρι, αλλά και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ καθώς και τον γερουσιαστή Μπιλ Σάντερς.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Κουκ κατά πάσα πιθανότητα θα είχε αρνηθεί μία τέτοια πρόταση. Παρά το γεγονός ότι είχε διοργανώσει εκδήλωση για συγκέντρωση δωρεών για την Χίλαρι Κλίντον τον περασμένο Αύγουστο, δεν έχουν γίνει γνωστές οι πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ έχει διοργανώσει στο παρελθόν ανάλογη εκδήλωση και για τον Πολ Ράιαν, τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.α