Δηλώσεις ενώπιον υποστηρικτών και συνεργατών της στο New Yorker Hotel στο Μανχάταν έκανε πριν λίγη ώρα και μετά την που υπέστη από τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

‘Εχοντας δίπλα της τον σύζυγό της, Μπιλ Κλίντον, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ χαμογελαστή και ευχαρίστησε θερμά τους υποστηρικτές της, οι οποίοι την χειροκροτούσαν και φώναζαν υπέρ της.

Τόνισε πως «χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί», σε μια επίδειξη υψηλού πολιτικού πολιτισμού, ενώ ελπίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι ένας καλός Πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Απευθυνόμενη στους υποστηρικτές της δήλωσε απογοητευμένη «όπως και εσείς, αλλά θέλω να θυμάστε πως η εκστρατεία δεν ήταν ποτέ για έναν άνθρωπο, αλλά για να χτίσουμε μία Αμερική που δεν αποκλείει κανέναν. Το Έθνος μας ειναι βαθιά διχασμένο και θα πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα».

«Να προσθέσω πως η συνταγματική μας δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή μας όχι μόνο στις εκλογές, αλλά συνέχεια για να προωθήσουμε τις αξίες μας. Να προστατέψουμε τη χώρα και τον πλανήτη και να διαλύσουμε όλα τα εμπόδια που παρεμποδίζουν τους Αμερικανούς να κάνουν το όνειρό τους πραγματικό. Το Αμερικανικό όνειρο είναι για όλους, ανεξάρτητα από χρώμα, άντρες γυναίκες, σεξουαλικό προσανατολισμό, για όλους. Τώρα λοιπόν η ευθύνη ως πολίτες είναι να διατηρήσουμε το ρόλο ωστε να δημιουργήσουμε μία πιο ισχυρή Αμερική», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών ευχαρίστησε τον Μπάρακ και την Μισέλ Ομπάμα στους οποίους η χώρα μας, όπως είπε «χρωστάει μεγάλη ευγνωμοσύνη¨.

Σας ευχαριστούμε για την πίστη σας. Η αγάπη μου για εσάς είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορώ να εκφράσω.