Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου στην Ελβετία για το Κυπριακό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες τόνισε πως η διάσκεψη θα τελειώσει απόψε, και, παρόλο που δεν υπάρχει συμφωνία, οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο. Τον λόγο δεν πήραν οι δύο ηγέτες Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί πως δεν έδωσαν τα χέρια, μόλις ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο γ.γ. του ΟΗΕ.

"Δεν είμαστε στο τέλος, αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Δεν μιλάμε για λύση αστραπή και θαύματα, αλλά για μία βιώσιμη και σταθερή λύση, που θα είναι σύμβολο ελπίδας. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Πρέπει να μας δοθεί χρόνος για να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Θέλουμε να ενισχύσουμε το αίσθημα συνεννόησης που υπάρχει. Αν ήταν Όσκαρ, το βραβείο θα έπαιρναν οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί, ο ΟΗΕ έχει ενθαρρυντικό ρόλο".

 Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να γίνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για όσο χρόνο χρειαστεί. "Είμαστε αντιμέτωποι με τόσες καταστάσεις σύρραξης στην περιοχή που πιστεύουμε ότι οι λαοί της Κύπρου θα αποτελέσουν σύμβολο ελπίδας", κατέληξε.