Νέες προκλήσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για το Κυπριακό στην Ελβετία, με τον Τούρκο πρόεδρο να εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Τουρκία "θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο", αποκλείοντας την απομάκρυνση των στρατευμάτων από τα κατεχόμενα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει και οι δύο πλευρές να απομακρύνουν τα στρατεύματά τους.,

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. «Παρά την ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα πάλι το βάζει στα πόδια από μία λύση για την Κύπρο. Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο» δήλωσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κοτζιάς: "Οι Τούρκοι το έβαλαν στα πόδια, εμείς είμαστε ακόμα εδώ"

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου κοτζιά στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα το έβαλε στα πόδια από τις συζητήσεις για το Κυπριακό.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση, ξεκαθάρισε πως η τουρκική πλευρά είναι αυτή που το έβαλε στα πόδια, καθώς πράγματι αποχώρησε από τη Γενεύη.

«Την Παρασκευή, η τουρκική Αντιπροσωπεία εγκατέλειψε τη Γενεύη λέγοντας ότι είχε και άλλα σημαντικότερα πράγματα να κάνει, όπως να ασχοληθεί με το Συριακό και τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ότι επιθυμούσε να γίνει μια μη οργανωμένη συζήτηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων. Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν. Εμείς είμαστε ακόμα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς.