Δριμεία κριτική στην Τερέζα Μέι ασκούν με κείμενό τους οι Financial Times με αφορμή την "λευκή βίβλο" του Brexit που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, και αποτελεί το προσχέδιο των επόμενων στρατηγικών κινήσεων της Μ. Βρετανίας μέχρι την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αρθρογράφος Chris Giles κατηγορεί για λαϊκισμό την Βρετανίδα πρωθυπουργό, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει "κλέψει" φράσεις από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις φράσεις αυτές ως "ανοησίες".

Συγκεκριμένα, οι FT αναπαράγουν ένα απόσπασμα από ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού το οποίο χαρακτηρίζουν ως "ανοησία" και στη συνέχεια σημειώνουν ότι η Τερέζα Μέι χρησιμοποιεί ανάλογο λαϊκίστικο λεξιλόγιο.

"Στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, η επιτυχία θα έρθει επειδή όλοι, εντός και εκτός της χώρας, θα σέβονται το δημοκρατικό δικαίωμα των ανθρώπων να αναλάβουν την ευθύνη και να αποφασίσουν μόνοι τους για ένα κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζουν. Με ενότητα, το δημοψήφισμα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, αλλά φυσικά η απόφασή μας που εκφράζεται ομόφωνα από τους Έλληνες δεν είναι η ρήξη με την Ευρώπη. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στις μελλοντικές γενιές", αναφέρει το απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Το κείμενο σχολιάζει ότι η Τερέζα Μέι "πίνει από το ίδιο ποτήρι λαϊκισμού με τον Αλέξη Τσίπρα", προσθέτοντας ότι, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε το δημοψήφισμα, στη συνέχεια η διαπραγματευτική πορεία του δεν ήταν καλή. 

"Η Τερέζα Μέι νομίζει ότι η περίπτωση της Βρετανίας θα είναι διαφορετική, αλλά έχουμε βρεθεί ξανά σε αυτό το σημείο", καταλήγει το άρθρο.