Ο τρομοκράτης που σκόρπισε το θάνατο στο Λονδίνο, το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν γνωστός στις Βρετανικές αρχές ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Ιταλική La Stampa, ο δράστης ονομάζεται Abu Izzadeen.

H επίσημη ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ αναφέρει ότι οι νεκροί είναι 4: Ο δράστης Abu Izzadeen, ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στο Κοινοβούλιο και δύο πολίτες που χτύπησε με το αυτοκίνητο στη γέφυρα Ουέστμινστερ. Την ίδια ώρα οι τραυματίες είναι πάνω από 20, ενώ αρκετοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως προκύπτει ο Abu Izzadeen (ο οποίος γεννήθηκε ως Trevor Brooks από Τζαμαικανούς γονείς), ήταν Βρετανός πολίτης και γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.

Τέλος όπως αναφέρει η Wikipedia, o Izzadeen ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων (!) πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Mάλιστα είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Λονδίνο το 2005 ως“αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι είχε συλληφθεί αρκετές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας. Παράλληλα, αρκετές φορές μίλησε ως Ισλαμιστής ιεροκηρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube.