Δεκάδες είναι οι ευχές και τα ευχαριστήρια μηνύματα που δέχεται από χθες το βράδυ μια 48χρονη γυναίκα από το Μάντσεστερ. Η Πόλα Ρόμπινσον βρέθηκε κοντά στο χώρο της συναυλίας, μετά την επίθεση του βομβιστή-καμικάζι και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να βοηθήσει τα μικρά παιδιά που έβγαιναν από το χώρο τρομαγμένα.

Συγκεκριμένα, η 48χρονη γυναίκα συγκέντρωσε περίπου 50 παιδιά και τα οδήγησε ασφαλή σε γειτονικό ξενοδοχείο, από το προσωπικό του οποίου ζήτησε να τους παρέχει λίγο νερό, προκειμένου να συνέλθουν από το σοκ.

Στη συνέχεια, κατέγραψε τα ονόματα των παιδιών και δημοσίευσε στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως έχει συγκεντρώσει τα παιδιά και είναι ασφαλή, καλώντας τους γονείς να επικοινωνήσουν μαζί της στο τηλέφωνό της. «Έχουμε περίπου 50 παιδιά που περιμένουν τους γονείς τους. Είναι ασφαλή, είμαστε μαζί τους και τα προσέχουμε» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Οι γονείς έτρεχαν σαν τρελοί προκειμένου να βρουν τα παιδιά τους» ανέφερε η ίδια στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κίνηση της κ. Ρόμπινσον αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερο θαυμασμό τόσο οι γονείς των παιδιών που διέφυγαν χωρίς πρόβλημα από την Manchester Arena, όσο και απλοί Βρετανοί πολίτες, που την χαρακτήρισαν «φύλακα άγγελο για τα παιδιά».

Θυμίζουμε ότι από την επίθεση του βομβιστή-καμικάζι έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα και τραυματίστηκαν 59, ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Την ίδια ώρα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι  σημείωσε ότι η τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία παραμένει υψηλή